base target='_blank'/> Coretan Seorang Budak Bawah Umur: Selamat Hari Raya
-->

Don't Click it

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum ^^

Belum terlambat untuk Nanie ucapkan , SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ! hee , Raya tahun niee korang macam manaa ? duitt raya berape hinggit ? Heee , Kalau Nanie lah , raya tahun nie .. lain daripada yang lain , kalau nak dipendekkan , UNIK . Mwahaha , Apa yang unik ? yang uniknyee , tanpa ku sangka , hampir satu family pakai baju kaler sama ^^. Okay , nak cerita pasal Hari Raya nie , Malam pertama , Nanie mmg mati kutuu gilaaaa ! Sebab tade internet -,- sounds like stupid kann ? gara gara internet tade , Nanie sanggup tadah telinga kena marah dgn ayah telefon kawan , Antara mangsa mangsa Nanie ..

- Irshad Danial a.k.a penasihat TERBAIK Nanie -
- Muhd Afiq a.k.a kawan baru ==' -
- Adline Izzati a.k.a tempat untuk bergaduh -

Ha , itu adalah kawan kawan yang paling rapat terapat :) HAHA , sorry guys sebab terpaksa membuang air liur bercakap dgn Nanie -,- , Yang paling ta boleh bla , bila call Afiq , mmg berjam jam lahh bercakapp ! NON - STOP ! HAHA , Setengah jamm kitorang becakap , HAHA kesian gak dekad kazen Nanie , sebab dia yang temankan Nanie membebel dgn kawan kawan Nanie , HAHA , kadang kadang ibu Nanie pun marah gax , asyikk degn phoneee je . Ha tu lah , siapa suruh ta belikan computer dekad rumah Atokk ni !
HAHA , malam kedua pulakk , masa tu 28 Ramadhan ta silap Nanie , Nanie asyik SMS jee , macam sombong degn kazen pun ade gakk , Semua kazen belah ayah Nanie panndangg je , Tetibe adik saudara Nanie amik phone tu , Then baca mcg , GRRR , bila dia baca je mcg tuu , semua tergelak ... Nak tahu ape dia bacaa ?

' 012 xxxxxxx , Anda telah dihubungi dari 03 xxxxxxxx '

Aiyooo , Itu miss called lahh , yang dia na eksyen pandai baca tu kenapa ? Kan dah malu -,- Lepastuu , Lepas solat Isyak , Nanie keluar jap , sebenarnye ibu suruh amik baju raya dalam kereta , tapii .. Lepas nengok semua kazen Nanie main mercun , mestilah Nanie takmo ketinggalnn ! Nanie pun join lah diorangg .. Ingat budak under age je yang main ! rupanya abang Nanie pun maiinn , Duyaii . Kau buad lawak kee syiall ? HAHA , Lepastu , Nanie kol Afiq . Nanie na cerita pasalll ... Adelah , heee ~ Lepas cakap punya cakap , kazen Nanie amik phone tu , Then dia cakap dekad Afiq ..

' Helo ? Nombor yang anda dail , tidak ada dalam perhidmatan '

Sengal punya kazen -,- haihh .. Nasib baik lah muka kau macam DIA , kalau tidak , memang aku cepukk kau   ! HAHAHA , Lepas Nanie habis main , kira kira pukul 10 malam , Then Nanie masuk , Lepastu ., Mama Nanie tanya , mana baju ? Nanie boleh tanya balik , Ada ke ibu suruh amik ? HAHAHAHA , mmg teruk kene marah , Dah lah tu , nenek Nanie keluar , tengok batang bunga api bersepahh ! mmg gila bersepah halaman rumah atok Nanie , Lepastu , nenek Nanie bagi ceramah percuma lagi ikhlas -,-
HAHA , warga warga yang sudah matang tu , mula lah , terkekeh kekeh , Kitorang nie sabooo je , Esoknyee , HAHA . Nanie bangun gilagila lambatt ! Pukul 8 baru bangun , Sekali lagi kene ceramah percuma dgn nenek , Tapi .. mmg patut pun , Tapii yang lagi parah , Nanie langsung ta na gerak . Pasal Nanie ta sahur -.-
Ha bagus lah , dari pukul 8 hingga pukul 6 petang nanie dekad dalam selimut ^^ Kene tegur degn ayah , Fuhh ... Nasib baik sikitt je , kalau banyak mmg susah na tadah telinga ! Lepas tuu , balik kampung belah mak , hohoo ! nampak orang tengah buad ketupat ! WARGHH bestnye , Tapi .. lepas pegang je bende hijau tuu , terus blank . Ta tau macam mana na buad ketupat !Nasib baik banyak sifu dekad situ ! Mwahaha .
Ketupat Satay , Ketupat pasar , ketupat bawang pun ada . Aiyoo , HAHA , petang tu , banyak orang bagi juadahh .. Huuu terharu terharu ^^, Na nengok ketupat pertama Nanie ? Degn ini , saya , Nur Izzatul Hannani , meninggalkan anda degn gambar gambar raya ~ haha !


Niee , ketupat BAWANG -.-

Kayy , Esokknye pulak , rayaa ! Nak nengok gambar ? Ohh silakan :)


ERPP , posing sakan kazen techik tu  , Nie grup kaler pepel :)


Nie team kaler hijau ^^, 



Ini pulak , Unknown people :) Heee , Sorry uncle .. Saya ta kenal kamu :)


Niee pulak , masa ziarah Nenek sedare , masa nie semua kazen aku semangat nak pergi rumah dia , sebab rumah nie ada ikan -.-


Nie team Renboww , Hee ~





Daripada orang yang telah bergembira pada 1 Syawal , 

0 Says That Imma Kaito's Girlfriend:

Post a Comment