base target='_blank'/> Coretan Seorang Budak Bawah Umur: October 2011
-->

Don't Click it

Shinichi - kun


Ehem Ehem . Selamat petang pembaca yang dihormati . And boleh duduk di kerusi yang khas untuk VVIP ye :p
KayKay , petang yang agak berangin nii .. Nak cerita pasal Kudo , HAHAHAHA agak dah mesti korang bosan . Kisah pulak 'aku' ? HAHAHA , Nanie ada tengok vid ney taww . Rahsia Kudo dah nak dibongkar oleh Ran - neechan , Kudo ney pun satu , jangan lah lurus sangat . Aduyyy pergi bagitahu tarikh lahir dia yang sebenar at Ran - neechan . Memang senang lah kerja Ran kalau Kudo bagi tahu semua benda betul . Lagipun Conan - kun selalu menyampuk bila Mouri - kun buad penyiasatan -.- Haihhhh , bertuah punya boyfiee . Tapi takpela , bagus juga kalau Ran - neechan tahu yang Conan - kun tu Shinichi - kun . Anyway , Kaito - kun .. kenapa anda terlampau bersifat casanova ? Haihhh .. jeles tahuu ! Buang masa aku buad header gambar kau , Mwehehehe tapi hensem juga kau ni kan . Yang paling tak puas hati kenapa kau bercinta dgn anak Inspektor Nakamorii ! #Aoko Nakamori# . Kay mengaku dia memang lah lagi comel , lagi pandai . Andaikan aku wujud di dunia kau :p #impian tak boleh bla# Seriously , sejak bila Nanie minat mereka nie ha ? Sebb diaorang 'kawaii' kud . Hikhikhik ^^Y #Watlekwatpeace#  . Okay , dengan ini saya isytiharkan bahawa , Kaito Kuroba ialah pakwe sayaa ! Ada bantahan ? Jika ada sila komen ye , bila saya balas yang mampu menyakitkan hati anda jangan marah . Sebab Kaito saya punya :p

Kaitoo !!


Korang , Korangg ! Tadi nanie tengok vid ney . Alaa , korang faham faham je lah vid apa kan . Of course pasal Kaitoo ! Huhuhu , sedih sangat sangat . Time Kaito - kun tengah terbang guna hangglider kan , dia kene tembak . Wowowowow , Nanie na tembak balik siapa buli Kaito - kun ! Grr , mesti balas dendamm ! Mwehehehehe #Evil laugh . But i wonder , who fired that shoot ? Who ?! Well , seems that i gotta stay tunes . Kay papai , na sambung tengok :p

Kaito - kun !


Hey dan Assalamulaikum kepada semua pembaca larut malam :)
Hari ney , Nanie amat lah sedih . #Haih kau ney Nanie tak habis habis sedih -.- Takde ahh , bukan sedih pasal apa pun . Nanie sedih sebab takde orang pun sudi pergi Japan dgn Nanie , kay nanie akur dengan nasibku ini . Hukhukk T^T . Takde harapan nak pergi Japan , terpaksa ikut pergi Africa . Huhuhu nak tahu bila pergi ? pukul 1 : 30 pagii ! Ohh gila ? sampai 5 : 00 pagi . PERHATIANN ! bukan 3 jam setengah , tapi hampir satu harii ! Ohh gila Nanie dibuatnya . Berbaloi juga Nanie beli buku Sherlock Holmes dgn Gadis Lolipop . Di saat semua orang tidur , Nanie akan menelaah buku . #Eksyen lebih , padahal Nanie rasa Nanie orang pertama yg akan tidur -.- Kay sambung balik . Anyway , buku Sherlock holmes telah ku habiskan semalam . Tapi rasa macam na baca lagi ohh , sebab syok sangat HAHAHA . Tapi , Nanie rasa lebih baik Nanie bawak buku komik Detective Conan banyak banyak daripada aku baca novel tebal tu banyak kali . Tapi bagus gak kan ? improve BI Nanie . Kay lah .. Nanie nak tamatkan bebelan pada larut malam ini dgn satu video :p


Hehehe , nanie tahu Nanie tengah gila . Kay enjoy :p

Rindu awak :(


Heyyo , Selamat tengah malam semua . Hari ni Nanie nak cerita satu benda ni , Nanie sangat sangat rindu dia sampai buad malu diri sendiri . Kay , cerita dia camney ayah Nanie ada hadiri satu majlis apa entah malas nak ingat nama majlis tu . Time tuww , Nanie tengah layan lagu ' Magic Kaito Theme ' HAHAHA , Nanie tak tahu kenapa Nanie batax sangat dengan lagu tu . Walaupun Nanie faham lirik dia sikit sikit , Nanie tahu yang lagu tu bermaksud untuk menyelesaikan masalah -.- Entah apa yang Nanie fikir sampai jerit at berenda ' Kaitooo , aku sayang kau ! ' Ohh alangkah malunya ketika itu . Tetapi jangan lah anda risau kerana family Nanie je ada dekad situ . Time makan Nanie sorang je yang ta makan coz takde selera sebab Kaito tak nak datang . Agaknya Nanie ney dah bodoh kan ? Naze watashi wa totemo stupid nodesu ka ? Bodoh dalam bahasa jepun Nanie tak tahu ye . Yang lain tahu , Ada one time tuh kan .. Nanie ikut ayah kerja time tuhh kecil lagi . One family jalan jalan cari makan . Ayah Nanie tanya nak makan apa ? tiba tiba secara spontan Nanie cakap ' Kore Wa ' . Alangkah terkejutnya ayah ? macam mana anaknya secara spontan boleh bercakap jepun ? HAHAHA , Nanie tahu mak bapak Nanie orang jepun lepas tuh bagi dekad mak bapak Nanie yang dekad Malaysia ney ha . #Act , masih tak dapat terima hakikat yang Nanie ni budak melayu . Yang lagi pelik , Nanie tak tadika pun dekad situ . Ataupun Nanie hentam je ? Nanie pun rasa aku hentam kankan ? takkan lah sekelip mata je boleh fasih berbahasa jepun ? #Sah lagi sahih Nanie budak jepun ! . Kepada yang sedang membaca ini , saya ingin mengatakan bahawa saya tak sewelll lagii ! HAHAHAHA . Aku rasa itu adalah faktor kenapa aku nak sangat pergi Jepun untuk kali kedua . Papai korang , lepas ni Nanie nak buad entry pasal Kudo , dengan Kid . Andd ! for now on , all of you can call me GIRLPRENG KAITO

Otosaaannn !


Nampak tajuk at atas tuh ? ACT , otosan tu ayah dalam bahasa jepun . Nanie nak cerita pasal ayah Nanie nie , tahun ney , my dad cakap nak pergi Africa . But , Nanie takmahuuu ! Nak pergi Japan . Ayah , buad je lah apa pun asalkan Nanie dapat pergi jepun . Otosan ! Ayah cakap 2 tahun akan datang baru pergi Japan . Seriously , tahun depan takkan tak boleh ? Aduhh , amende lah yang seronok sangat dekad Africa tuh ? Sedih doe , Nanie takmahu pergi Africa ! Takmahu takmahuu . Ayah kata , Nanie ada 2 pilihan .. First , ikut family pergi Africa . Second , ajak kawan yang ada passport , ada kebenaran ibubapa untuk pergi dgn Nanie ke Jepun . Who with me ? Jomm pergi Japan ! Duit bawak sendiri kay . And .. hotel sangat mahal . My dad tak tanggung . Tapii tolonglah sesiapa je puunnn temankan Nanie pergi Japan #keadaan separuh merayu ni# . Tapi , nak sangat pergi dengan Kak Cylah . Takde kawan ney -.-
If sesiapa minat boleh comment :p

P/s : tak main main kay !

Sedih T^T


Okay , malam ni juga Nanie kene post benda sedih nie ! You guys tahu tak .. tadikan , Nanie tengok cerita Detective Conan . Time tu kan , Dah tak jadi Conan - kun . Dah jadi Shinichi - kun . Ohh hensem beno -.- Kay , sambung cerita .. Shinichi kene tembak ! Wowowowowo .. sedih je Nanie dekad sini tau . Time Shinichi kene tembak kan .. Nanie jerit #Jerit sebab sayang sangat dekad Shinichi# Satu rumah pandang Nanie . Huhuhuhu maluu #Gara gara obses dgn Detective# Korang nak tahu ? minggu lepas .. guru kelas Nanie ada bagi satu kertasa tau . Kertas tu bertajuk ' Butiran Murid ' . Then , ada satu ruangan kosong tu dia tulis : Bidang cita cita : Pada mulanya , my mom suruh buad perubatan .. Tapi Nanie buad penyiasatan HAHAHAHA . Bertuah punya anak ! Tahap obses dah semakin meningkat ! Huh , borang tu dah diserahkan pada guru kelas .. maka ta boleh ditukar . Bye bye doktor ! Hello Detective ! Novel Nanie pun , kebanyakkan buku tebal tebal yang berjudulkan penyiasatan .. Contohnya : Detektif Bertudung Hitam , Penyiasat Masjid , Sherlock Holmes :  .Kay , berbalik pada cerita tadi .. Nanie sangatlah sedih apabila wajah Shinichi - kun yang hensem , telah berubah kepada Conan - kun yang comel . Kerana kesan ubat yang dimakan oleh Shinichi telah hilang ! But to me , Shinichi - kun is always Shinichi - kun ! Mwahaha , header blog nanie pun selalu Nanie tukar . Dah le tuww , yang dituka tak habis habis Shinichi . Shinichi , Shinichi , Shinichi ! Adik Nanie serabut . Jom kita bukak Astro Ceria #611# HAHA , penuh reminder at astro tuh . Tah habis habis Detective Conan . Kalau adik Nanie serabut pun , dia tak delete . Ha , baik tak baik tak ? EHHH mestilah baik .. sebab , kalau diorang tukar , Nanie buad smackdown je ! Mwahahaha . Jahat kan Nanie ? Ohh i know that . Well , sampai sini je kud , Nanie takmau buang masa ! perlu menghadap TV lepas ney ! Sebab ada cerita Detective Conan ! #Seriously , melampau sangat ke aku ney ?#

Cikgu Oh Cikgu ..


Hari nie , Nanie nak cerita tentang Cikgu Umi Solehah . Seorang wanita berkulit puth , suara yang lembut , hidung yang mancung , dan juga badan yang ideal . Sebenarnyaaa .... cerita ney , cerita semalam . Coz tak boleh na hapdate semalam , So Nanie hapdate hari ni . Tak kisah kan ? HAHA . Kay , ceritanya macam ni .. 
Pada petang yang mendung , Suara cikgu Norita yang mengajar bahasa arab langsung tidak dihiraukan oleh aku . Suara Cikgu Norita dibiarkan tenggelam begitu sahaja . Selepas habis sesi pembelajaran , kawanku Anis , yang terlebih baik hati nampak cikgu punya barang banyakk sangat . Dah lah tu , lepas masa kelas kitaorang , cikgu kene mendaki ke tingkat empat di blok C . Ohh alangkah sengsaranya Cikgu Norita ! So , Seperti biasa Anis pun tolong cikgu , aku ney mangsa keadaan sebenarnya , Anis suruh aku ikut sekali , dan .. diikuti oleh Nana . Yang paling lawak , Nana ikut kitaorang bawak bende kecik je ? Adusshh ! Tah hape hape sungguh . Then , aku and Anis telah mendahului cikgu Norita . Time nak daki tu , memang sengsaraaa ! Ohh tidak , baru je sampai tingkat 1 1/2 . 
Nanie dah mengadu keletihan . Aduyy , padan muka kau Nanie , Heh .. then .. teruskan mendaki .. Huh sampai ke tingkat 4 . Nanie ketawa penuh bangga -.- Then , tak cukup tuhh , kene ejek pulakk dah dengan junior . Nak je Nanie jerit secara Zahir , Tapi apa kan daya , sebab penat kann . Takpe korang , semalam hari korang , esok lusa hari Nanie pulak ! hohohohoho . Then , Nanie berjalan untuk turun kebawah penuh longlaii .. Anis pulak ejek : kau ney jgn lembab sangat : Nanie marah , Nanie lari sepenuh tenaga walaupun dah takde tenaga , Nanie cuba untuk tekan minyak . HAHAHA then , aku cakap : kelajuan xtremee : Bila sampai tangga , nampak cikgu Umi Solehah , ingat na pintas cikgu , rupanya cikgu dah tahan Nanie , then jatuhkan beg ke tangan Nanie . Aduhhhh ! Takde pilihan selain mengangkatnya , takkan na jatuhkan pulak kannn . Kang orang kata kurang ajar . Cikgu cakap : Ha , kelajuan xtreme yee .. kamu tolong letakkan beg ney dekad meja cikgu : Nanie pun suprised gilaa ! Takkan lah ? OHH TIDAKKKK ! Semua salah ANISSS ! Nanie tepuk tampar si Anis tu , Ha padan muka Anis ! Huuhuh , Cikgu .. cikgu lupa satu bende ke ? saya tak tahu meja cikgu dekad maaaanaaa ! Huhuhu , so .. Nanie dengan anis tengok semuaa meja cikgu , Huhuhuu .. setengah jam wehhh tak jumpa jumpaa ! Kasihanilah kami . Then , pertolongan telah sampai iaitu : Zakiah , Nana , Amy , Mai , Aishah . Ohh Thank God diorang sampai , kalau tidak kitorang mesti dituduh MENCURI , ataupun PONTENG . Ohh tidak , takkan lah pengawas tak bertauliah macam aku ney nak buad kerja gila macam tu ? NO CLASS ! Siapa mencuri tu miskin gila -.- Takkan terdesak sangat kud ,

Otaku !


Nampak tajuk dekad atas ? HAHA , julung julung kalinya Nanie ingin bercakap dalam bahasa asing . Nak tahu tak kenapa Nanie tiba tiba je nak cakap bahasa Jepun bagai ni ? Hokaloh ! Semua tahu Nanie dah gila dengan KaitoHeijiShinichi . That's why la Nanie tiba tiba je na bercakap dalam bahasa Jepun . At KL hari tuh , Nanie nampak buku ' bercakap dalam bahasa Jepun #seminggu ' Mula mula teragak agak nak beli . Akhirnya beli juga -.- Mommy Nanie kata membazir , Kay memang pun . Nanie ada tengok cerita Detective Conan tauu , dia cakap bahasa jepun , seriously tak faham harpak pun ! Ada satu babak ney .. watak tu cakap ' Kore wa ' ( this ) Nanie ingat dia cakap KOREA ! HAHAHAHA , Sepantaas kilat Nanie ambil buku terjemahan #Tak nak guna Google Translate coz , tahu sangat translate dia pun tah hape hape , ada hati konon nak translate kan maksud ! Hmphh ! Hehe . Anywayy , tahun ney .. maybe pergi Jepun or Spain . Jadi , bersungguh sungguh baca buku tu . Ohh , adakah aku terlalu obses ? Adik Nanie cakap : ' HAHAHA , Sesuai sangat ah tu Nanie jadi OTAKU ' . Faham apa itu Otaku , Alaaa gila anime , gila anime like me ! HAHA . AKu ni minah melayu , tapi sibuk nak jadi minah jepun . Cakap jepun pun bukannye terer , You know terer ? Alaaa , hebat .. hebat LIKE ME ! #Tak habis habis dengan ayat tuh =.= 
Then , Ada satu hari tu , Nanie nampak dalam majlah ada patung figura , Aduhh anime dia comel . But bila tengok harga mencecah #RM 192 . Tapi , for me , itu biasa well .. figura kann . Mestilah mahal , Kalau tak mahal tak untung ! Lagipun patungnya tinggi lah juga . Bila tanya mommy pasal nak beli binatang tuh . OHH reaksinya 100 % Berubah . Bukan marah ! tapi Nanie digelakkan ? Sampai hati ? mommy Nanie kata , Nanie kebudak budakkan , Siapa setuju comment kenapa -.- 
Sebab mommy kata Nanie budak ialah :
1 - Budak dah matang tak kumpul figura macam tu ( pendapat orang dewasa padahal abang Nanie pun nak )
2 - Mahal dan tidak berbaloi , Membazir ? Erkkk .. maybe ?
Kay , alasan tak munasabaaaahhh ! Tapi takpe , Akhirnya my mom belikan juga =P . BUT , my otosan ( dad ) Tak tahu , Huhuhuuh thnx mom kerana sudi bersubahat dalam hal ni . Ohh kalau my dad tahu mesti dia gelakkan juga . Ataupun dia cakap " Baik lah beli Nikon D7000 " Hokaloh , berangan jeee .. my mom tak kan kasi punyaa ! Kalau belikan mesin jahit tepi baru lah dapat lampu hijau untuk beli Nikon D7000 . HAHAHAHA , mak Nanie pun boleh kene rasuah dengan mesin jahit ? Aduyyy .
Sampai disini sahajalah pertemuan kita , maybe esok ada lagi , #Kalau rajin =P


Boyfiee Baru !






Hari ney , Nanie nak cerita pasal boyfiee baru Nanie ! Ohh .. siapakah siapakah jejaka bertuah itu ? Na cerita ney , sebenarnya  Nanie kenal boyfiee baru ney , dekad manga / youtube . OKAY ! dari situ mesti korang dapat tangkap kan , yang boyfiee Nanie yang Nanie sanjung tuu , TAK WUJUDD ! HAHAHA , dia adalah watak anime semata mata . Kalau sesiapa yang tak dapat tuu .. Erkk  . Kay berbalik pada tadi , nanie sangat sedih kerana dia tidak wujud . Alaaa .. kalau dia wujud pun , belum tentu dia suka Nanie . Lagipun , diorang dah ada awek taw , semua comel comel . Semua cantikcantik , huuuu . Orang Jepun kann ! Mesti lah comel :3 Jeless doee !  Hehehe , but seriously , kepada fanatic / peminat Detective Conan . Confirm diorang kata boyfiee Nanie cute :3 Kenapa tak percaya ? sudah , sebab Nanie tahu , semua orang ada cita rasa sendiri , =P Kisah apa Nanie kalau korang kata boyfiee Nanie tak comel ? Dahhhh ~ HAHAHAHA
HAHAHA dari situ juga , Nanie rasa korang dah tahu siapa boyfie Nanie . Ha , cepat siapa siapa ? Siapa tahu angkat tangann ! Huishhh berjuta angkat . HAHAHAHA . 
 Kaykay , sebelum Nanie membebel lebih banyak , korang layan gambar boyfiee aku kay . HAHAHA Seriously comel ! #Aku ada 3 boyfiee serentak ! Jahat tak aku ? jahat tak ? Kay , jahat !




Kaito ! DoubleTriple Love You bayybeee !

Kaito Kurobaa ! The Phantom Thief <3




Kaito Kurobaa ! You're mine ! Wahahaha #Evil laugh







Shinichi's real face #Hanya pelakon semata mata . Anyway hensemmm mehh >x<

Time kejar Ran-Chan . At Baker Street , London #Volume 73


Heiji Hattori , #Kulit gelap dapat daripada atoknya .
Huuuu Senyuman yang licik -.-

Seriously , why Heiji selalu buad senyuman licik ? HAHAHA .
Comel tahuu !

Kay , KaitoheijiShinichi . Ohh comell , tapi Kaito jahat doee , sedih aku T^T

Shinichi , time selesaikan kes En Kawasaki . #Volume ? ERKK ta berape ingat ! (;

Exam's Resultt !


Today is the worst day ever ! Wanna know why ? Heh , this is because my exam result is superduper disappointing ! If i know my result is going like this , I swear i do my best to get the best result . But what can i do , cause the exam week are ended . Later i gonna show you my exam result . Just stay tune kay .

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
Kay , iklan dah habis , seperti yang dinanti nantikan ... JENGJENGJENGGG !

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

BM 1 : 93 %
Math : 90 %
Sains : 62 % ? -.-
PAI : 88 % 
Sirah Akhlak : 84 % ? -.-
BA : 73 % ? -.-
Sivik : 94 %

Kay , sumpah gila gila ney keh pelajar cemerlang ? Okay tak !






Kembali Di Sini


Tiba tiba aku ada mood untuk menulis kembali didalam blog . Disebabkan berjuta dua tiga orang telah menanyakan kepada aku begini : Weh , kau ta hapdate blog keh ? bosan tahu : Sebenarnya , banyak sangat story mory yang na share share di laman sesawang ney tetapi malangnya aku ta hade mood pulak na menaip ... tetai faktor utama ialah faktor rakan sebaya #Macam mana ayat aku ? berbakat kan na jadi cikgu BM ? Errr .. ramai member , merangkap kawan sehati sejiwa ku telah sepi di dalam dunia belog , sebab tu lah .. aku turut menyepi , Hehehe ~

Baby You're Mine !


You're dime , #So beautiful . The top of the line #So unusual . Words can't define , you're running through my mind all day . I'm so happy you're mine #So beautiful . I think it's time , hey shawty i hope you don't take this the wrong way  . Boy you're better with the light off . Hey Batman , what you look so sad for . Sweetheart , you only live one time so put your fantasies on fast foward . Like gone speed me up , gotta deadline cuz you need me done . I hate your type , i love you too i bite your swag cuz i wanna do you . Can you blame me babe ? HAHA , but you can put the blame on me . Seriously miss him so much lah ! but i'm so happy that you're mine . HAHAHA , hold my hand boy i swear everything will doing just fine dear . You're the only one i have no one can replace you baybee . My life won't shine without you , don't believe ? for sure i gonna prove it to you . FYI , those stupid words above are nothing , just for fun cause i got little bored here . Teheeeee ~  OH ! BTW , today is someone special day . HAHA got it ? If you don't never mind , sebab aku pun tak tahu siapa punya hari . AHAHAHA , #kes bila Hannani menggila -.-

Old --> New


Hari ney , Nanie telah menukar blog Nanie hampir 90 % daripada yang kolot , kepada yang segar . Well .. dah jadi kaler biru rite ? HAHAHA cerah sikit , klau tidak ... macam dulu lah jadi nya .. malap je , macam takde lampu ! Padahal sah lagi sahih Malaysia ada lampu , kepada sesiapa yang bil eletriknya tertunggak dan tak mampu bayar , Nanie tak perli korang ! Kay kay , back to the topic .. sebenarnya .. Nanie jeles gilagilagilagilagilagila HAHAHA , sampai esok pun aku rasa belum tentu habis lagi perkataan 'gila' tu . Act , mesti tertanya tanya siapakah yang buad Nanie jeles niee ? Haduii , kalau nak tengok diorang punya blog , KLIK SINI , dan SINI . Heh , tahu mereka punya blog , double decker lagi comel daripada Nanie punya . HAHAHA , Kay , Papai na sambung edit nie x3