base target='_blank'/> Coretan Seorang Budak Bawah Umur: September 2011
-->

Don't Click it

Untunglahh ~

Assalamualaikum , Hey ^x^

Hari nie , Nanie na cerita pasal kawan Nanie yg belog nye pemesss ! Untunglah blog dia pemess kan ? Yelahh , orangnye pun baik , bukan macam Nanie , jahaaatt ! Kankan ? Huh , mmg untung gila lahh , Keluarga berada , anak emas , banyak kawan , Lain lah kita -.- #Kay , aku mmg suka bandingkan , aku dgn orang lain#
Kalau dia update blog , Ha , terus 5 , 6 orang like , Tak percaya ? Klik Sini ! Kenapa lah presipi dunia nie macam ni ? Errr , 

Kesian :o

Assalamuaklaikum , I'm Nanie , And you're reading , Nanie's entery ^^Y

Hari nie , aku nampak seorang seniorku sedang membaca buku untuk PSRA - nya . Masa tgh khusyuk baca buku , Datang lah satu bala , Bala tu , ialah , ada seorang murid yg bernama blablabla syok main baling batu sampai terkena lah mangsa tadi tu , Kesian , mmg kesian , macam teruk , yelah , orang tgh menelaah ilmu , tiba tiba terkena bala , marah tak ? Of course marah right ? But , boleh buad apa , dah jadi kan ? Masa dia sihat , ta sape na berkawan , bila dah sakit , Kalah rombogn na meminang ! IshIsh , dasar manusia na perhatian ! Lepas habis tragedi yg berlaku tadi tu , tiba tiba semua org berkumpul at surau lak , mcm ada kecoh , Haihh . Aku takmo masuk campur , coz semua BOY , Then ada seorang BOY yg AGAK skema cakap : Haih , lepas satu , satu ! : Then memba aku cakap , : Kang aku kata lepas satu sepuluh kang :
Nasib baik dia ta dengar , kalau tidak mmg memba aku dilebal ' budak kurang ajar '

Suka hati aku lah =PP

Assalamualaikum ^^Y

Aku ada jumpa sorang hamba Allah nie , dia suka nilai orang , diri sendiri hampeh , By The Way , we don't need any judges , So back off dude ! Aku mmg geram lah dekad hamba Allah nie , kalau aku dapat , mmgku kerat 10 -.-' . Ke , dia jeles sebb kita lagi baik dari dia kan ? HAHAHA , kalau jeles cakap , ta payah na nilai bagai lah kan ? Jika sesiapa disini ada bantahan , boleh rujuk pada www.adakukisah.com.my -.-
Lepas tu , dia nie , suka berfoya foya , berfoya foya dgn bercinta . Kay , mengaku , aku pun mmg tgh suka seseorang , TAPI ! ta seteruk dia kays -.- Kalau bercinta ta terjejas pelajaran tapelah , Tapi , na terjejas mendenya , Dah awal awal lagi terjejas , Dush ! Tapelah , aku takmo kutuk dia sangat #Sebenarnye , tataw siapa pulak hamba Allah nie , Hehehe :D
-------------------------------------
Aku seorang pengawas , yang suka buad suka hati , aku ta suka orang arah arah aku , kalau TERpaksa aku buad lah , Dan , aku juga , seorang murid yang masih bergantung pada Perdana Menteri ( Ayah ) Dan juga Menteri Dalam Negeri #Sebenarnya dalam rumah je  ( Ibu ) . Aku juga mempunya kumpulan yang bernama INNAA , Well , INNAA stands for .

I - Iman
N - Nana
N - Nanie #That's ME !
A - Amy
A - Anis

------------------------

Saya , Nanie , jenis cepat bosan . Aku mmg macam tu , sebb tu entry nie panjang berjela . Huh

Sorry -.-

Assalamualaikum / Hey ^^

Hari nie , ada seorang kak cun / meletup , kena mengapprove saia di FB , sebanyak 2 kali .
Hehehe , wanna see ?




Sorry kak Nana ^^Y

Sambutan Hari Raya 2011 (:

Assalamualaikum ^^,

Hari nie , Nanie lewat sikid buad entry pasal Sambutan Hari Raya at school . Kay , hari Jumaat lah hari semua budak SRAI sukasuka . Huh , Nanie pun join sekali lah , takkan na duk diam kud xD HAHAHA . Nanie bawak gadjet yang penting je kays , Ex : Phone , Camera . That's it , tu je , Phone untuk dengar lagu #Perlu ke ? Huh , Camera untuk snap pic yang best lah , habis na buad apa lagi xD Huish , mmg best , Tapi ..  member Nanie suka usik Nanie lah , Grr , Masa jamuan tu berlangsung , langsung ta nampak senior senior yang rapat dgn Nanie , even Kak Jieyha pun Nanie ta nampak #Sebab biasanya , budak cantik Nanie nampak xD HAHAHA , Ingat na snap gambar dia , biar cantik sikit album dekad FB , hehehe , Tapi dah tade rezeki , na buad cmne ? Anyway , dapat lah juga gambar Kak Ainin . Paling gerammm .. Bila tengok junior lagi cantik dari senior ! Memang geramm gila lahh dgn budak darjah 4 . HAHAHA , lagi lagi dgn budak comel nie #Aisyah , Dan juga nie , Najla . HAHAHA , ada ke patut jeles dgn junior sendiri , Tapi sambutan pun best gak , yang paling gila , GB turun padang masak sekali dgn cikgu cikgu . HAHAHA , rasanya ? nanie tataw , sebab Nanie ta makan , malu wooh >x< #Malu kebende , sekolah sendiri -.- Yang ta syok , Kak Adlin dengn Afiq ta datang T^T . Tapi , okay lah gak , sekurang kurang nya Kak Yrah dgn Kak Feyka datang , agak syok , kays , nanie takmo tulis pepanjang , Nanie just na letak gambar masa Sambutan tu .. ^^Y




Kay , Dari kiri , Wana , Husna , Amy , Nurul , Qylah , Mai , Ana , Jieyhaz , Anis , 
Dekad bawah tu -.- Iman , Nana , Nanie ~

#Gengakuramaikan ? HAHAHA


Aku bukan nak menunjuk kay -.-

#Aku bukan berposing , ini adalah kerja daripada sebahagian paparazzi -.-


Kak Eyka xDD
Budak cun , gemarkan warna pinkkypink xD


Nie aku , lepas tukar tudung -.-


Sekumpulan datin datin terlepas daripada rumah besarnya xD


Nie Farhan , pengawas yang terlebih hyper xD


Nanie dgn Alia , #Budakcomel,akusuka  xDD



Sweetheart Or Bitterheart ? :/

Assalamualaikum ^^

Awak , saya tahu awak best friend saya . You're the one of those irreplaceable people that many spend years to find , and when they do , there's nothing they could love better than you . You understand me me unlike most people and you're always been by my side through thick and thin . You know my fears , my desires and my deepest darkest secrets . I trust you more than i trust my self , so T H A N K Y O U  so much being my best friend . T H A N K Y O U for accepting me for who i am . T H A N K Y O U for not judging me T H A N K Y O U for correcting my mistake . T H A N K Y O U for EVERYTHING ! I love you , you know that right ? But i can't help but feel at least a little hurt when you hate the people i love . When you saya such a bad things about them , did you think that i didn't feel at least a little offended ? Awak sendiri tahu saya macam mana kan . I can't stop these fake smiles and deceiving lies . You know i hate when it comes to this . Don't make me choose , because if i do i afraid it might not be you . Huh . It' seems like i'm crying over words that's seems mean nothing to you . I can't fully hide my tears that are truer than my words . You know that right ? Huh . without being able to be honest , even if it's painful on the inside , i guess i'll just keep it to myslef and leave the hurt  the way it is . I'm not trying to be noble by sacrifcing myslef and letting myslef to hurt or something . It's just i know i'd be hurting you if i told you this . And i don't want to put you in that situation  . Even you're already done that to me (:

gila -.-

Assalamualaikum ^^,

Kay , seperti biasa , pagi pagi lagi Nanie kene buad kerja rumah . Peraturan di dalam rumah nie , Setiap ahli majlis menyiapkan tugas yg diaturkan oleh ahli majlis tertinggi iaitu ayah dan ibu . Sebarang bantahan tidak akan dilayan , Sekiranya masih membantah kemungkinan bakal dibawa ke majlis tatatertib yang dikendalikan oleh Ayah and ibu gak -.-
Itulah syarat yg wajib untuk kami adik beradik patuhi . Sebelum mendapat kebenarn untuk keluar and buad aktiviti sendiri . Kalau ta keluar rumah mmg tak sah ! Kalau tak keluar dgn keluarga mesti keluar dgn member ~
Disebabkan pagi tadi Nanie sibuk menyiapkan tugasan rumah , Sebelah tgh hari lak , ada acara mengisi perut . Bila dah kenyang , Mulalah nak lelap , Maka , berlakulah peristiwa tertidur depan TV . Lepas Asar , baru lah Nanie keluar , Sebab hari nie .. Nanie nak ubah angin lah , Nanie na buad acara 'ronda ronda superhero' Sebb tu , Nanie ta bagi adik adik ikut ! Bahaya ! #Elehh cakap banyak , padahal diri sendiri hampeh -.-
Seperti biasa , Nanie akan berkeliaran dekad dekad Sek 9 , Mata nie liar sangat nak tengok keadaan aman tak aman , padahal bumi Malaysia nie , Sah  lagi Sahih AMAN ! Berkat usaha cari orang yg memerlukan bantuan , Nanie nampak sorang anak dara orang yg tengah angkat beg yg nampak cam berat , So .. nanie yang ta berape baik hati nie pun tolng lah dia , Tapi , sekali pandang , macam orang nak pindah rumah . Kami bertentagn anak mata , Lepas tu , dia senyum . Aku ? Segera membalas senyuman yg ta berape nak ikhlas -.-
' Awak m boleh tolong saya ? ' Tiba tiba budak tu bersuara , Tapi , ta payah mintak tolong pun Nanie dah tolong -.- ' Awak mahu saya tolong apa ? ' 
' Sebenarnye , Saya mahu balik ke rumah , Tapi beg nie berat sangat . Saya tak larat , nak bawak Boleh awk bawakkan tuk saya ? ' budak tu manja gila la .. gaya macam orang kaya pun ada -.- 'Oh itu sahaja ? 'Dgn rela hati , aku pun angkutkan beg dia ' Alamah Alamakk ! Nasii lemak ! ' Derr gila berat wehh , aku rasa dia seledup lembu kud , GILAA betul . Berat tak kesampaiann ! 
' rumah awak jauh lagi ? ' Nanie tanay dekad dia , cuz , rasanya dah jalan 1 KM , beg yang aku bawak , makin lama makin berat -.-
' Sekejap lagi sampai ah ' Budak tu dgn selamba tauge nye ckap macam tu dan nyanyi lagu Hafiz Af? Haihh .. nasibb suara sedap -.-
Tiba tiba satu kete Merc Benz berhenti betul betull dekad tepi kitorang . Keluarlah AN OLD COUPLE yg meluru ke arah kitorang .
 Then , Bila mak bapak budak girl tadi tu cerita yg Dia na lari dari rumah , aku pun .. tergamam ar , Nanti kang orang kata aku larikan anak dara orang . DUYY !
Yang pasti , Budak pompuan tu nampak pelik . Degn ini ! Saya namakan ' Ops budak gila '




Hypocrite -.-

Assalamualaikum #Bunyi menyeramkan ..


Aku punya entry mesti ade salam kan ? haihh mesti lah ade , aku orang islam -.- Kay hari nie , aku sangat geram dgn sekor minah nie , HAIHH .. kau nak tahu ? Dia suka tipu aku , GRR , dan sekarang aku dah dapat buktikan bahawa dia menipu ! Na negok gambar ? HAHHAA



Atas alasan tertentu aku telah MENG-kaburkan bende tu ^^
Assalamualaikum ^^Y

Hari nie , Sekolah nanie cuti ! YEAHH ! boleh online , Ngee ~ Tapi online pun , tade kawan yg spotting , Kawanku yang spotting hanyalah seniorku , Tapi , senior ta cutii ! Nie yang ta best ! Anyway , Ganbatte Lah Year 6 ! Ready for da battle ! HAHA , Apa pun , Nanie nak cerita sikit masa tak sekolah nie kan , Maybe entry kali nie agak panjang .. Sebb boring , tataw na wat apa , Kay .. Pekata Nanie cerita pasal sekolah Nanie ? Nak tak ? Okay cerita tu bosann ! Kay , nak Nanie cerita pasal Nanie pergi oversea ? Kay , macam nie , Nanie terus terang , tak suka pergi negara orang , pasal apa ? HAHA , 

Pertama - Nanie ta tahan sejuk ! Masa cuti sek Malaysia kan negara diorang sejuk ! DERR
Kedua - Nanie mmg ta suka makanan negara diorang TERUTAMA dekad Turkey !
Ketiga - Nanie ta boleh bukak Fesbuk , Blog , -.-

Haish , Tapi tapelah .. Nanie malas na menaip , Nanie tinggalkan korang dgn gambar gamba kenang masa dahuluu -,-


D'Khucing , Sarawak  T^T #2011


D'Kuala Rompin , Pahang #2011 T.T


D'Beijing , China #2009 (;


D'Turkey , Istanbul #2010 c(: Posing je nie ! Tade apa pun -.-


D'Turkey lagi ! Wahaha




Malu Kaum Islam

Asslamualaikum #Lagu sedihh bermula ~

Okay , Korang mesti tertanya tanya , apa yang nak dimalukan sangat sampai Nanie sanggup luangkan masa perah otak buad ayat , Then post dekad belog kan ? HAHA , #salah satu latihan Bahasa Malysia xD 
KayKay , Macam nie , Pagi Jumaat tadi , seperti biasa , Akan ada perhimpunan , Tapi , Nanie kene jaga kelas .. Disebabkan , Nanie nampak banyak lagi yg ta beratur walaupun pengerusi majlis dah terjerit jerit dekad dataran tu -.- Huh ! Kalau bukan disebabkan amanah #menjadi pengawas , Takkan nanie sanggup mendaki sampai Tingkat 4 , Huh ! Dah lah kene terjerit jerit , Haishh .. lepas turun blok , kene naik balik ! ta ke penat macam tu !? Dah lah sekolah agama ! Perangai tade akhlak langsung ! #Jgn cakap cikgu ta ajo suda -.-
lepas turun naik blok , Nanie Xpress pergi dataran ! datang je , semua orang tgh ikrar , Nanie un stop lah baca ikrar sekali , Lepas tu , boleh pulak ,.. budak kelas kwn nanie tu tergelak gelak , padahal pengawas dah ade kat belakang -.- Haishh ! Ta reti hormat orang yg dekad depan ke ? Dah lah guru besar yg tgh berucap tu , kemain lama lagi guru besar kitorang tu ceramah , menakutkann ! segala disiplin , aktiviti , GB masukkan dlm ceramah tu , bila akhir akhirr tu , Ustaz ada cerita pasal budak sekolah yg diorang ponteng solat , Dah lah tuu ! Nurse india yang bertugas dekad sekolah kitorang tu terjerit jerit ! ' PERGI SOLAT ! ' Tak ke malu tuu !? Orang indiaa !? Agak agak lah ! Orang india pun yang ta solat tu un tau waktu solat , kita yang islam nie takkan ta reti pergi surau kud ! Surau ta jauh pun ! Dalam sekolah je pun kan ? Huish .. Malu aku >x<
Ingat sekolah nie mak tiri punya atok sedara punya sekolah eh ? Banyak cantik muka dia , Kalau mmg betul mak tiri dia punya sekolah sekalipun , Mak tiru dia tu siapa nak halang Al - Khaliq ! Dah besar gajah ta reti na solat , Ishhh .. Kasihan aku dengar cerita tu 

Yang berharap sangat dapat jumpa budak tu ,

Hari Yang Penuh Dengan Kesabaran

Assalamualikum #Bunyi sedih lagi -.-


Hari nie , mmg tuhan ajar aku macam mana nak jadi orang yang penyabar ... First ujian , Masa balik .. mmg perghh ! gila bagak lah wehh .. van langsung ta sampai , aku na call drebar , takut kalau bila van datang tade lah pulak , kesiann .. Then bila lepas setengah jam , baru lah sampai . ERRR ! Nasib baik lah , Ujian pertama aku pass ! Lepas tu , Ujian kedua .. Aku nak masuk rumah tapi adik aku tertidur , ARGHHH ! aku ketuk pintu sekuat hati sambil menekan loceng , HA ! baru tahu betapa seksa nye bila dah kene macam tu , lepas tu , baru lah dia bangun , aku ingat dia na terus bukk pintu , rupanya sempat mengigau macam apee je ! Haishh geram nye lah aku nie , Sabar je sabarr ..! Tapi asap dah sampai had ! Grr

Daripada orang yang berjaya melalui ujian tadi 

Hari ini ...

Assalamualaikum #Bunyi sedih lagi -.-

Sebenar benar benar benar benar .. #Amboii banyak nye BENAR , tau lah aku kelas BENAR . 
Sebenarnye .. Hari nie , Okay , biar aku buad dialog je lah , susah nak cerita nie , tapi mmg gilagila sedih .. #Sebenarnye terpengaruh dgn mata pelajaran BM -.-

Aku : Shahril !
 : Jap japp ..
Aku : EH .. hari tu dia yang nak sangat duit raya -.-
Shahril : Japp je , EH ?
Faiz : Baik bagi aku 
Aku : Kau dah dapat banyak gilaa !
Faiz : Kurang 5 ..
Aku : Aku dah bagi 2 kan hari tuu ! , Kurang 3 je doee ~
Irshad : Aku nak lagii ! HAHA ..
Muhaimin : Na jugak ..
Aku : Korangg ! AKu dah cukup Daif nie ,
Shahril : menipu -.-
Aku : #berbisik pada Nana .. wehh .. aku tinggal 19 je lagi
Aku : Weh korang , tinggal 19 je lagi doee -.-
Muhaimin : #Pura pura tercekik , terbatuk , dan mmg DABOOM !
Irshad : Daif lah sangat
Shahril : Cepat lahhhh !
Aku : Kalau Min mnx , boleh lah aku bagiii ! Elehh Irshad , kau datang lah rumah aku , dapat lebih !
Shahril : Cehh .. Min mnx bagi bhaii , Min .. dia suka kau ..
Aku : Buad ape aku na suka Min , Min pon tau aku suka siapa -.-
Muhaimin : #Mengganggukkan kepalanya kepada Shahril tanda tahu :)
Aku : #menghulurkan duit biru kearah Min
Shahril : Siapaa ..?
Aku : #Merenung kepada arah padang SRAIBBB yang penuh dgn senior lelaki
Shahril : Perghh tengok Arif bhai #Syahid Arif
Aku : Huishh ! Tersasar jauh #Sebb masa tu DIA dgn Arif tgh berebut bola , sebb tu nampak cm aku pandang Arif
Faiz : Sebenarnye nengok ____ tuu
Shahril : Huhh ?! HAHA , ta dengar -.- biar aku teka , mesti ____ kan ?
Aku : #mengganggukkan kepala tanda betul :3
Shahril : Kan aku dah kata , HAHA

*                               *                               *

Syahirah : Weyh Nanie , kau tolong panggilkan budak baju wane biru tu !
Aku : Wehh Arip !
Arif : #Mengangkat kepalanya tanda tanya
Syahirah : Balik lahh !
Arif : #Membuad gaya hendak keluar padang .. 
Aku : EH , EH dia main bola balik lahh !
Nana : Sempat lagi rupanya ..


*               10 minit berlalu dan kami masih memanggil Arif          *

Syahirah : tape kau , aku tinggalkan kau !
Aku : AHHA Syahirah , Syahirah ..

... 5 minit berlalu , dan Arif membuad gaya SEBENAR hendak keluar padang ...

Aku : Wehh Arif , meh jap ... #Sambil mengeluarkan sekeping duid wane ijau ..
Arif : Nak kasi duit raya pulak
Nana : Ala , cakap je lah yang kau nak lebih
Aku : #terkeluar duid berwarna merah
Arif : EH , EH wane merah tu lah kasi aku ,
Aku : ta na suda , haelehh
Arif : Okay , tape kauu #Sambil melihat aku
Aku : Okay #buad muka selambe tauge
Nana : Arif !
Arif : Hurmm ye lah , haha , 
AKu : #Memberi duit itu kepada Arif ..

Kesiannye saya , ranap duit -.-


Daripada orang yang berharap sangat mereka baca ,


Sekali kau guris hati aku , 10 kali aku robekkan hati kau :)

Assalamulaikum #Bunyi sedih / Lagu sedih 

Hari nie , jiwa aku gilagila kacau -.- Pagi pagi lagi , Ada orang duduk tempat aku , Huishh , nasib baik lah .. aku nie baik hati #lah sangat -.- Haihh , masa belajar sains pulak , budak depan aku tu buad lawak bodoh dia , ha amik kau cikgu dah marah , walaupun marah dekad dia sorang , TErasa sakitt tauu -.- Lepas tu , masa rehadd , Member ajak makan angin , Hurmm ye lahh #Aku ta makann lagi niee . Dah lah tu , ajak jumpa senior yang suka senyum senyum .. Sekali pandang macam kene rasuk pun ada -.- Masuk je kelas , loceng dah berbunyii , #Nasib baik aku nie tahan lapar , ( terpengaruh dgn puasa sebenarnye ) lamaa tuu , gilaa bagak sakit perut , cikgu surh makan dalam kelass , HAHA , saya lah Cik Muda didalam kelas itu , #Sila muntah jika perlu =P  Masa rehat tengah hari pulak , Beg jatuh dalam longkang , aku degn muka selambe tauge + blur , amik .. macam tade apa2 yang berlakuu , Masa solatt , kene ejek degn Darjah 4 , Aduyy junior kudd -.- Aku geram , aku ejek nama bapak dia , ha amik kau .. Ta tau nama bapak aku ? Kesiann deh loo ! HAHA . Tergamam .. lepastu eksyen dgn aku yang kau banyak awek , Ingat aku peduli ? Suka hati kau lah , yang penting jgn buad dosa sudaa -.-  hishh .. Lepas balik pulak , orang yang aku jumpa tergedik , membajedd ! Err , tolongg lah .. jagn jadi FAKE / Backstabler / Stalker sangat ! Grr , Kalau kau clash dgn ramai boyfriend , kau ingat kau hebad lahh !? Kalau kau rasa kau LAWAAA sangat , asal hubungan kau semuanye gagall ?! Aku tahu sebab apaa ..! Sebab cinta kau MURAH ! #Jahatnye aku , BTW , aku tgh gila bagak panas dgn dia -.-    

Yang berharap sangat kau baca ,                                                                                                                            

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum ^^

Belum terlambat untuk Nanie ucapkan , SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ! hee , Raya tahun niee korang macam manaa ? duitt raya berape hinggit ? Heee , Kalau Nanie lah , raya tahun nie .. lain daripada yang lain , kalau nak dipendekkan , UNIK . Mwahaha , Apa yang unik ? yang uniknyee , tanpa ku sangka , hampir satu family pakai baju kaler sama ^^. Okay , nak cerita pasal Hari Raya nie , Malam pertama , Nanie mmg mati kutuu gilaaaa ! Sebab tade internet -,- sounds like stupid kann ? gara gara internet tade , Nanie sanggup tadah telinga kena marah dgn ayah telefon kawan , Antara mangsa mangsa Nanie ..

- Irshad Danial a.k.a penasihat TERBAIK Nanie -
- Muhd Afiq a.k.a kawan baru ==' -
- Adline Izzati a.k.a tempat untuk bergaduh -

Ha , itu adalah kawan kawan yang paling rapat terapat :) HAHA , sorry guys sebab terpaksa membuang air liur bercakap dgn Nanie -,- , Yang paling ta boleh bla , bila call Afiq , mmg berjam jam lahh bercakapp ! NON - STOP ! HAHA , Setengah jamm kitorang becakap , HAHA kesian gak dekad kazen Nanie , sebab dia yang temankan Nanie membebel dgn kawan kawan Nanie , HAHA , kadang kadang ibu Nanie pun marah gax , asyikk degn phoneee je . Ha tu lah , siapa suruh ta belikan computer dekad rumah Atokk ni !
HAHA , malam kedua pulakk , masa tu 28 Ramadhan ta silap Nanie , Nanie asyik SMS jee , macam sombong degn kazen pun ade gakk , Semua kazen belah ayah Nanie panndangg je , Tetibe adik saudara Nanie amik phone tu , Then baca mcg , GRRR , bila dia baca je mcg tuu , semua tergelak ... Nak tahu ape dia bacaa ?

' 012 xxxxxxx , Anda telah dihubungi dari 03 xxxxxxxx '

Aiyooo , Itu miss called lahh , yang dia na eksyen pandai baca tu kenapa ? Kan dah malu -,- Lepastuu , Lepas solat Isyak , Nanie keluar jap , sebenarnye ibu suruh amik baju raya dalam kereta , tapii .. Lepas nengok semua kazen Nanie main mercun , mestilah Nanie takmo ketinggalnn ! Nanie pun join lah diorangg .. Ingat budak under age je yang main ! rupanya abang Nanie pun maiinn , Duyaii . Kau buad lawak kee syiall ? HAHA , Lepastu , Nanie kol Afiq . Nanie na cerita pasalll ... Adelah , heee ~ Lepas cakap punya cakap , kazen Nanie amik phone tu , Then dia cakap dekad Afiq ..

' Helo ? Nombor yang anda dail , tidak ada dalam perhidmatan '

Sengal punya kazen -,- haihh .. Nasib baik lah muka kau macam DIA , kalau tidak , memang aku cepukk kau   ! HAHAHA , Lepas Nanie habis main , kira kira pukul 10 malam , Then Nanie masuk , Lepastu ., Mama Nanie tanya , mana baju ? Nanie boleh tanya balik , Ada ke ibu suruh amik ? HAHAHAHA , mmg teruk kene marah , Dah lah tu , nenek Nanie keluar , tengok batang bunga api bersepahh ! mmg gila bersepah halaman rumah atok Nanie , Lepastu , nenek Nanie bagi ceramah percuma lagi ikhlas -,-
HAHA , warga warga yang sudah matang tu , mula lah , terkekeh kekeh , Kitorang nie sabooo je , Esoknyee , HAHA . Nanie bangun gilagila lambatt ! Pukul 8 baru bangun , Sekali lagi kene ceramah percuma dgn nenek , Tapi .. mmg patut pun , Tapii yang lagi parah , Nanie langsung ta na gerak . Pasal Nanie ta sahur -.-
Ha bagus lah , dari pukul 8 hingga pukul 6 petang nanie dekad dalam selimut ^^ Kene tegur degn ayah , Fuhh ... Nasib baik sikitt je , kalau banyak mmg susah na tadah telinga ! Lepas tuu , balik kampung belah mak , hohoo ! nampak orang tengah buad ketupat ! WARGHH bestnye , Tapi .. lepas pegang je bende hijau tuu , terus blank . Ta tau macam mana na buad ketupat !Nasib baik banyak sifu dekad situ ! Mwahaha .
Ketupat Satay , Ketupat pasar , ketupat bawang pun ada . Aiyoo , HAHA , petang tu , banyak orang bagi juadahh .. Huuu terharu terharu ^^, Na nengok ketupat pertama Nanie ? Degn ini , saya , Nur Izzatul Hannani , meninggalkan anda degn gambar gambar raya ~ haha !


Niee , ketupat BAWANG -.-

Kayy , Esokknye pulak , rayaa ! Nak nengok gambar ? Ohh silakan :)


ERPP , posing sakan kazen techik tu  , Nie grup kaler pepel :)


Nie team kaler hijau ^^, 



Ini pulak , Unknown people :) Heee , Sorry uncle .. Saya ta kenal kamu :)


Niee pulak , masa ziarah Nenek sedare , masa nie semua kazen aku semangat nak pergi rumah dia , sebab rumah nie ada ikan -.-


Nie team Renboww , Hee ~





Daripada orang yang telah bergembira pada 1 Syawal ,