base target='_blank'/> Coretan Seorang Budak Bawah Umur: 2011
-->

Don't Click it

Sad


Today , i feel like very lazy to go to school . That's why i'm don't want to go to school . Anyway , i feeling like veryy sad , WHY ? Hoho , a good question . ACT , the reason that made me sad is , I watched an old film . What film ? I watched The Titanic , Alaa .. yang pemes tu . Maybe some of you know this movie , some of you are not . Cause , like i said .. it is an old movie . It's a sad movie ,  This story tells about a couple who have to seperated . Cause the ship that they take was sank in the ocean . Seriously , if you all watch that movie .. you would cry . Except you don't have any feeling , Hehehe .That movie teach me about .. Believe , patient , brave , and more . I'm going crazy after watched that movie , make me cry lah . Huhuhu , you know ? the most part that i like is when the girl promise to the boy that she won't let he go , And the boy promise the same to . HAHAHA , the saddest part is .. when the girl safe . She tell everybody that 15000 people was died when Titanic sank , There's 20 body floating nearby .. 6 safe , including her . But , only one came back . I was pretty shock , From 15000 .. only ONE safe ? OMG , Thank god she's the choosen one . You know ? When i finished watch this film , i watched it again and again and again . HAHAHAHA , #kemaruk agaknya budak Nanie ni#  But , the most 'tak boleh bla sekali' the movie's moto is NOTHING ON EARTH COULD COME BETWEEN US . #moto lain takde ke ?# HAHA . Kay , nak masukkan gambar Titanic lak . Asyik cite takde gambar je . ta syok kan ? Hehehe



Hihihi , senagaja masukkan gambar ni ,

15000 died when Titanic was sank .


That's how it sank 




Now , i leave you with this ...

Bai ! Assalamualaikum ^^,



Congrats !


Before i start the story mory , ACT . This is for SRAI's students #Year 6# . Just wanna says congrats to who get Mumtaz in PSRA . But , for those who get Jaid Jiddan , Jaid , Maqbul , Rasib . Don't give up too fast , Try again in SMA / SAM . But .... There's one thing that's shocking me . #Ecececeh . Tetiba aku speaking . Takpelah , aku speak in BM je lah ye# . Kay , sambung pasal tadi , apa kemenda lah yang sangat sangat memeranjatkan Nanie ?  ACT , takde apa .. Nanie je over lebih . Sebenarnya , semuaa orang yang Nanie sayang dapat yang bagus bagus . Hihihi , Mesti soalan tahun ni senang kan ? Huhuhu , korang yang sedang membaca ni . Please pray for my batch , Tolooongggglahh ! nakkk sangat sangat batch Nanie dapat soalan senang ! Kalau boleh sennag sampai tak payah baca buku . Huhuhuhu , #permintaan aku PERGHH# . Tapi kalau betul pun soalan akan keluar senang sampai tahap camtu ta salah kan ? Hehehehe . Anddd , one more thing before i forget ! Nanie sayangg korang semua ! HAHAHAHA , 

Tak Boleh ..


Korang ... hari ni tak boleh tidur lah .. Kenapa tak boleh tidur ? Pikir pasal Encik Abang ? EH ! Mana ada .. titew ta boleh tidur sebab dah tidur tadi . Haih .. korang rasa Encik Abang tuw benci titew tak ? Titew rasa ya . Mana taknya , titew asyik asyik sibuk pasal orang lain , tak pernah kisah pasal dia . Orang selalu tanya titew : ' Hannani , kau suka Encik Abang tu lagi ke ? : Tapi , titew selalu jawab TAK . Kenapa jawab tak ? Sebabtitew tak suka Encik Abang ! Titew SAYANG Encik Abang . HAHAHA , titew rasa titew tak boleh pegang rahsia ni sorang sorang lah . Tapi , titew takut kalau titew gitahu orang .. Dia buad tak peduli je . Seriously , i don't want to lose him again . Dear , i'm try , i'm try , i'm try to do the best . If i lose him .. i think there's no sunlight ... there's no clear skies . Chop ! do you guyz remember the girl that i've told you before this . For those who remember , good . Do you guyz know , we're already BFF . Who says enemy cannot be BFF ? Who says ? Tell me . Cause , he the truth is it is not fully her fault . Dia dapat pengaruh buruk dari KAWAN BARU dia . HAHA , siot ta titew ? Bila dah jadi camni , baru lahh na kawan . But , i'll do anything that can make him mine . I'll pick up these broken pieces till i'm bleeding if that make he's mine . Seriously , i think i gonna crazy ! YEAHHHH !

Berbeza


Hari ni rasa sesuatu .. apakah rasa itu ? Tentulah rasa berbeza . Tapi mengapa ? mengapa ? Sebenarnya ini cerita terbaru , terkini , terbaik , terr .. ter ... ter ... #Dan ter ter ter yang lain kay# . Ini sebenarnya cerita sebelum dan selepas . PERINGATANNN ! Ini bukan PAKWE MAKWEE ! Lagi sekali !! BUKAN PAKWE MAKWE . Apa main pakwe makwe kan ? HAHA , no class ! Kay . Kita sambung balik , apa kata titeww ceritakan je pasal Mr Mystery tu keh . Tak payah mention sangat nama dia kan , sedih taw . Dia jahat ! Dia berubah ! Dia dah tak faham kita ! HAHAHAHA , kita gembira sangat tahu ? Kita gembira sebab dia dah tak faham kita , dia dah tak pujuk kita , dia dah takk ..... dia dah takkk .. ERKKK ? No idea . TIIITTTTTT ! HAHAHA ! Kenapa kita suka ? HAHAHA , kita pun tataw ! Kee .. kita gila sebab dia dah berubah ? EHH ! Mana ada gila ! Kita sihat ni #Tipu , padahal tengah batuk batuk# Dulu bukan kemain baikk ! Bila dia tahu sesuatu .. semua hancho balik ! Haihh .. nak bunuh diri ? Jangan begurau okeh ! Kita sayangkan karier kita ! Kita terlampau bijak untuk mati ! Kita ter ter ter ter dann banyak lagi ter ter ! kenapa lah dia jadi macam ni kan ? Kita rindu dia panggil nama gelaran kita ' Awek ' #Bukan nama gelaran yang sebenar . HAHAHA , dah lama tak dengar dia cakap macam tuh . Kita suruh kawan kita nie , nama dia Nyel . Dia kawan terbaru kita , baru berbaik dgn dia selepas beberape bulan bergaduh sebab ? Entahh .. Kay , kita mintak tolong dia panggilkan nama tuh .  Tapi ... bila dah lama lama baru kita sedar takde siapa pun yang sesuai gantikan tempat Incik abang kita yang satu tuh .

Kerana Dia


Hari ni saya lari pecut ! Tapi hari ni tak buad sungguh sungguh . Sebab ..... DIA ! Ohh siapakah manusia tersebut ? Alaaa .. Takpe takpe , satgi titew citekan . Time tadi titew nak lari kan ... dia pandang .. kita macam na rebah je . HAHAHA melting kudd ! From solid to liquid . Hikhik , bila ustaz dah tiup wisel kau sempat jerit MERAH , MERAH !? Kau kan rumah kuning ? Apa kejadahnya ... Aku tahu kau sayang aku . HAHAHAHA , siot gila .. Untunglah siapa masuk rumah kuning . Ada DIA , Hehehehe ~ :D Walau bagaimana pun . Sebenarnya bukan salah dia sepenuhnya ! Semua salah diri sendiri , suka tidur lewat .. pada tengahtengah trek gak pinggang nak sakit ohh . Bagak lah , masa dekad akhir tu tak boleh ke doe ? Yangg lebihhh kasihan . DIA punya kaki cedera gila terukk , kaki dia terkoyak . Berdarah gilagila aku ingat pasal apaa lah dia punya seluar lecun . Rupa rupanya darah , Huhuhu aku tumpang simpati . Apa apa pun congratulations gak sebab berjaya ragut pingat emas . Haihh , aku ni simpati orang je lebih .. diri sendiri tak pun .. aku pun melecet dekad akhir trek macam apa je .. kalah orang gila kaki aku ni . HAHAHA ye lah yelah aku jee salah . Semalam kaki mnx rehat tak mau bagi . bwekk =P
Anyway congratulations again to yellow's house cause berjaya mendapat tempat pertama setelah 3 tahun berturut2 di bawah pemerintahan rumah biru . But , the most unexpected is .. rumah merah dapat nombor dua setelah 5 tahun berturut turut menopoli padang sekolah semasa tahun 1995 - 2000 . HAHAHA , walaupun aku baru nak wujud time tu . Aku tahu , sebab senior tahun tahun tahun tahun tahun tahun tahun tahun tahun tahun #Bila nak habis ? Sekarang pun boleh# lepas bagitahu aku . HAHAHA panjang tak tahun tuh ? tak cukup ? nak buad lagi ? lenguh lah tangan akuh .

Demammm T^T





Semalam kepala macam nak tertanggal . Hari ni sukan , mula mula rasa macam dah baik .. Lepas habis traning pecut 50 M dah macam na mati . Baru 50 M tu , kang cikgu bagi 150 M . Haih .. tak tahu lah esok boleh lari ke tidak , kaki Nanie pun dah merayu rayu minta direhatkan . Tapi .. maafkan Nanie ye wahai kaki , semalam kalau kau mintak direhatkan boleh lah .. Tapi esok tak boleh . HAHAHA , kejam tak dapat tuan macam Nanie ? Ohh .. Of course i'm cruel . Tak cukup tuw , hidung pulak buad hal .. tak habis habis darahhhhh . Huhuhuhu , tak puas ke seksa tuan punya badan ni ? Tahu lah Nanie kurang bagi perhatian dekad korang . Kesian korang kankan , takpe .. cuti sekolah nanti kita rehat sesama eh ? tapi tak boleh rehat lama lama sebab ada cikgu yang sangat sangat tak diundang oleh Nanie and abang Nanie . Ohh siapakah itu ? Heh , cikgu tusyen =P 
Seriously , you gotta be kiddin' me . Tak mahu , bila cikgu tu datang rumah .. Nanie tak mahu bukakkan pintu .

Penagih Choki - Choki !

Hari Jumaat .. hari yang teramat mulia . Penghulu segala hari tapi hari nii .... EKKK , kenapa hari ni ramai sangat yang dahagakan choki choki ? Sesiapa tolong jawabkan ? Heh , semuaaa kawan Nanie : Nana , Nyna , Amy , Mai : Penagih nombor satu wehh ! Mula mula . Mai keja Amy , sebab Amy ada baaanyaaakk choki - choki . Nanie pun ada banyaakk sangat , tapi tak mahu kecoh kecoh . Takut dikejar Mai , huhuhuhu teruk juga kene kejar dengan penagih tuh . Memang non stop berlari ! Rupanya rupanya ... Ada sepasang mata dok tengokk je Nanie makan choki - choki . Secara tiba tiba seorang manusia berjantina perempuan menerkam Nanie dari belakang dengan cara serangan hendap . Terjatuh Nanie dibuatnya , sampai Nanie nak buang sampa pun tak jadi ? Ini kes gila -.- Nana , Anis pergi tarik tarik baju Nanie . Teruk juga Nanie dikerjakan diorang , sampaikan nak bangun pun macam orang dah nazak . Seksaa sungguh , Nak cari tempat selamat .. Tapi boyf Nana takde lah pulak . Lepas habis dikejar satu bangunan . Dia mintak duit lah pulakk , Heh untung mak cik kantin . Nana bersihkan choki - choki dia . Seriuosly , aku dah macam gila , Masa balik pulak .. dia kejar pulak budak berbadan besar yang bernama Hannan . Boleh gila Hannan sebab dia ada banyak choki - choki . Tapi bohong , Mwahahaha padan muka kau Anan =3

Credit To Nur Farihin !


Hikhik . Hari ni dapat gambar Pakwe Nanie . Bukan sekadar gambar , malah ianya 3 D ! Okay tipu . DVD je lah . Hikhik walaupun anime , Nanie sayang taw Kaito . Kenapa dah batak dengan Kaito ? Sebab dia comel =3 Jeles tak ? Tak jeles ? Tak heran pun lah . Kay , Nanie dapat DVD from Farihin . Baik orangnya , pun gila anime . Terutama nya Shinichi Kudo . Seriously , Kaito lagi comel . HAHAHA , Takpe Nanie . Nanti kau suruh bapak kau upah orang ikut kau Pergi Osaka , Jepun . HAHAHA . Mak Nanie selalu tanya ' Kenapa tiba tiba cakap Jepun ? ' . Of course sebab Kaito wa kawaii . HAHAHA , dah mula dah tuw . Kaykay . Mamat gila #Afiq# Nak baca blog Nanie . Sampai sini je kud ? Hehe

Jeles lah tuw ?


Petang selasa yang gerimis . Hujan yang semakin lebat menjadi peneman . Nanie sambung membaca buku yang setebal 509 Ohh buku apakah itu ? Of course Sherlock Holmes . Mwehehehe #Bangga ah tu ?# Semakin lama , semakin rindu at Kaito - kun . ERKKK , tak habis habis dekad anime yang tak bernyawa . Hikhik , Nanie semakin gilo , Ohh baru tahu ? kesiann . Anyway , semua benda at atas tuh tak masuk dalam tajuk hari ni . 
ACT , macam nih .. Tadi main chess dengan Wad a.k.a budak perasan hensem @ Sepet @ Cina . Hikhik #Sempat ejek Wad dekad blog Nanie# Okay , Wad ney selalu bangga diri , hidungnya setinggi KLCC , kalau KLCC letak sebelah hidung Wad , mesti KLCC kalah . HAHAHA , sebenarnya .. dia ney takde lah terer sangat main chess . Tapi kalau dia kira orang yang kalah dengan dia . Ha hambik kau tak cukup tangan dibuatnya . #Kay , termasuk aku# . ACT , nak kalah kan sepet tadi tuh . HAHAHA , sampai separuh akhir , WHOPSSS . Pusingan terakhir ya ! tinggal Knight , King#Nanie# , King #Sepet# . HAHAHA terer tak terer tak ? Okay tak . Sebab dikalahkan oleh Wad . Lepas tuh .. apa lagi ! Dia mula na bega depan aku . Okay menyampah , aku tinggalkan dia macam tuh je . Wad pun terpinga pinga , Serius ! Kalau korang jadi Nanie . Confirm macam nak lempang je . Nasib baik dia boy , kalau budak girl dah laamaaa makan kaki . Hikhik , jahat tak jahat tak ? Okay jahat . Izinkan saya letak gambar Kaito and Shinichi . Tak suka dah , boleh tekan pangkah kay . #Ori dari akuh , aku tak main ambil gambar ong len 




Shinichi - kun


Ehem Ehem . Selamat petang pembaca yang dihormati . And boleh duduk di kerusi yang khas untuk VVIP ye :p
KayKay , petang yang agak berangin nii .. Nak cerita pasal Kudo , HAHAHAHA agak dah mesti korang bosan . Kisah pulak 'aku' ? HAHAHA , Nanie ada tengok vid ney taww . Rahsia Kudo dah nak dibongkar oleh Ran - neechan , Kudo ney pun satu , jangan lah lurus sangat . Aduyyy pergi bagitahu tarikh lahir dia yang sebenar at Ran - neechan . Memang senang lah kerja Ran kalau Kudo bagi tahu semua benda betul . Lagipun Conan - kun selalu menyampuk bila Mouri - kun buad penyiasatan -.- Haihhhh , bertuah punya boyfiee . Tapi takpela , bagus juga kalau Ran - neechan tahu yang Conan - kun tu Shinichi - kun . Anyway , Kaito - kun .. kenapa anda terlampau bersifat casanova ? Haihhh .. jeles tahuu ! Buang masa aku buad header gambar kau , Mwehehehe tapi hensem juga kau ni kan . Yang paling tak puas hati kenapa kau bercinta dgn anak Inspektor Nakamorii ! #Aoko Nakamori# . Kay mengaku dia memang lah lagi comel , lagi pandai . Andaikan aku wujud di dunia kau :p #impian tak boleh bla# Seriously , sejak bila Nanie minat mereka nie ha ? Sebb diaorang 'kawaii' kud . Hikhikhik ^^Y #Watlekwatpeace#  . Okay , dengan ini saya isytiharkan bahawa , Kaito Kuroba ialah pakwe sayaa ! Ada bantahan ? Jika ada sila komen ye , bila saya balas yang mampu menyakitkan hati anda jangan marah . Sebab Kaito saya punya :p

Kaitoo !!


Korang , Korangg ! Tadi nanie tengok vid ney . Alaa , korang faham faham je lah vid apa kan . Of course pasal Kaitoo ! Huhuhu , sedih sangat sangat . Time Kaito - kun tengah terbang guna hangglider kan , dia kene tembak . Wowowowow , Nanie na tembak balik siapa buli Kaito - kun ! Grr , mesti balas dendamm ! Mwehehehehe #Evil laugh . But i wonder , who fired that shoot ? Who ?! Well , seems that i gotta stay tunes . Kay papai , na sambung tengok :p

Kaito - kun !


Hey dan Assalamulaikum kepada semua pembaca larut malam :)
Hari ney , Nanie amat lah sedih . #Haih kau ney Nanie tak habis habis sedih -.- Takde ahh , bukan sedih pasal apa pun . Nanie sedih sebab takde orang pun sudi pergi Japan dgn Nanie , kay nanie akur dengan nasibku ini . Hukhukk T^T . Takde harapan nak pergi Japan , terpaksa ikut pergi Africa . Huhuhu nak tahu bila pergi ? pukul 1 : 30 pagii ! Ohh gila ? sampai 5 : 00 pagi . PERHATIANN ! bukan 3 jam setengah , tapi hampir satu harii ! Ohh gila Nanie dibuatnya . Berbaloi juga Nanie beli buku Sherlock Holmes dgn Gadis Lolipop . Di saat semua orang tidur , Nanie akan menelaah buku . #Eksyen lebih , padahal Nanie rasa Nanie orang pertama yg akan tidur -.- Kay sambung balik . Anyway , buku Sherlock holmes telah ku habiskan semalam . Tapi rasa macam na baca lagi ohh , sebab syok sangat HAHAHA . Tapi , Nanie rasa lebih baik Nanie bawak buku komik Detective Conan banyak banyak daripada aku baca novel tebal tu banyak kali . Tapi bagus gak kan ? improve BI Nanie . Kay lah .. Nanie nak tamatkan bebelan pada larut malam ini dgn satu video :p


Hehehe , nanie tahu Nanie tengah gila . Kay enjoy :p

Rindu awak :(


Heyyo , Selamat tengah malam semua . Hari ni Nanie nak cerita satu benda ni , Nanie sangat sangat rindu dia sampai buad malu diri sendiri . Kay , cerita dia camney ayah Nanie ada hadiri satu majlis apa entah malas nak ingat nama majlis tu . Time tuww , Nanie tengah layan lagu ' Magic Kaito Theme ' HAHAHA , Nanie tak tahu kenapa Nanie batax sangat dengan lagu tu . Walaupun Nanie faham lirik dia sikit sikit , Nanie tahu yang lagu tu bermaksud untuk menyelesaikan masalah -.- Entah apa yang Nanie fikir sampai jerit at berenda ' Kaitooo , aku sayang kau ! ' Ohh alangkah malunya ketika itu . Tetapi jangan lah anda risau kerana family Nanie je ada dekad situ . Time makan Nanie sorang je yang ta makan coz takde selera sebab Kaito tak nak datang . Agaknya Nanie ney dah bodoh kan ? Naze watashi wa totemo stupid nodesu ka ? Bodoh dalam bahasa jepun Nanie tak tahu ye . Yang lain tahu , Ada one time tuh kan .. Nanie ikut ayah kerja time tuhh kecil lagi . One family jalan jalan cari makan . Ayah Nanie tanya nak makan apa ? tiba tiba secara spontan Nanie cakap ' Kore Wa ' . Alangkah terkejutnya ayah ? macam mana anaknya secara spontan boleh bercakap jepun ? HAHAHA , Nanie tahu mak bapak Nanie orang jepun lepas tuh bagi dekad mak bapak Nanie yang dekad Malaysia ney ha . #Act , masih tak dapat terima hakikat yang Nanie ni budak melayu . Yang lagi pelik , Nanie tak tadika pun dekad situ . Ataupun Nanie hentam je ? Nanie pun rasa aku hentam kankan ? takkan lah sekelip mata je boleh fasih berbahasa jepun ? #Sah lagi sahih Nanie budak jepun ! . Kepada yang sedang membaca ini , saya ingin mengatakan bahawa saya tak sewelll lagii ! HAHAHAHA . Aku rasa itu adalah faktor kenapa aku nak sangat pergi Jepun untuk kali kedua . Papai korang , lepas ni Nanie nak buad entry pasal Kudo , dengan Kid . Andd ! for now on , all of you can call me GIRLPRENG KAITO

Otosaaannn !


Nampak tajuk at atas tuh ? ACT , otosan tu ayah dalam bahasa jepun . Nanie nak cerita pasal ayah Nanie nie , tahun ney , my dad cakap nak pergi Africa . But , Nanie takmahuuu ! Nak pergi Japan . Ayah , buad je lah apa pun asalkan Nanie dapat pergi jepun . Otosan ! Ayah cakap 2 tahun akan datang baru pergi Japan . Seriously , tahun depan takkan tak boleh ? Aduhh , amende lah yang seronok sangat dekad Africa tuh ? Sedih doe , Nanie takmahu pergi Africa ! Takmahu takmahuu . Ayah kata , Nanie ada 2 pilihan .. First , ikut family pergi Africa . Second , ajak kawan yang ada passport , ada kebenaran ibubapa untuk pergi dgn Nanie ke Jepun . Who with me ? Jomm pergi Japan ! Duit bawak sendiri kay . And .. hotel sangat mahal . My dad tak tanggung . Tapii tolonglah sesiapa je puunnn temankan Nanie pergi Japan #keadaan separuh merayu ni# . Tapi , nak sangat pergi dengan Kak Cylah . Takde kawan ney -.-
If sesiapa minat boleh comment :p

P/s : tak main main kay !

Sedih T^T


Okay , malam ni juga Nanie kene post benda sedih nie ! You guys tahu tak .. tadikan , Nanie tengok cerita Detective Conan . Time tu kan , Dah tak jadi Conan - kun . Dah jadi Shinichi - kun . Ohh hensem beno -.- Kay , sambung cerita .. Shinichi kene tembak ! Wowowowowo .. sedih je Nanie dekad sini tau . Time Shinichi kene tembak kan .. Nanie jerit #Jerit sebab sayang sangat dekad Shinichi# Satu rumah pandang Nanie . Huhuhuhu maluu #Gara gara obses dgn Detective# Korang nak tahu ? minggu lepas .. guru kelas Nanie ada bagi satu kertasa tau . Kertas tu bertajuk ' Butiran Murid ' . Then , ada satu ruangan kosong tu dia tulis : Bidang cita cita : Pada mulanya , my mom suruh buad perubatan .. Tapi Nanie buad penyiasatan HAHAHAHA . Bertuah punya anak ! Tahap obses dah semakin meningkat ! Huh , borang tu dah diserahkan pada guru kelas .. maka ta boleh ditukar . Bye bye doktor ! Hello Detective ! Novel Nanie pun , kebanyakkan buku tebal tebal yang berjudulkan penyiasatan .. Contohnya : Detektif Bertudung Hitam , Penyiasat Masjid , Sherlock Holmes :  .Kay , berbalik pada cerita tadi .. Nanie sangatlah sedih apabila wajah Shinichi - kun yang hensem , telah berubah kepada Conan - kun yang comel . Kerana kesan ubat yang dimakan oleh Shinichi telah hilang ! But to me , Shinichi - kun is always Shinichi - kun ! Mwahaha , header blog nanie pun selalu Nanie tukar . Dah le tuww , yang dituka tak habis habis Shinichi . Shinichi , Shinichi , Shinichi ! Adik Nanie serabut . Jom kita bukak Astro Ceria #611# HAHA , penuh reminder at astro tuh . Tah habis habis Detective Conan . Kalau adik Nanie serabut pun , dia tak delete . Ha , baik tak baik tak ? EHHH mestilah baik .. sebab , kalau diorang tukar , Nanie buad smackdown je ! Mwahahaha . Jahat kan Nanie ? Ohh i know that . Well , sampai sini je kud , Nanie takmau buang masa ! perlu menghadap TV lepas ney ! Sebab ada cerita Detective Conan ! #Seriously , melampau sangat ke aku ney ?#

Cikgu Oh Cikgu ..


Hari nie , Nanie nak cerita tentang Cikgu Umi Solehah . Seorang wanita berkulit puth , suara yang lembut , hidung yang mancung , dan juga badan yang ideal . Sebenarnyaaa .... cerita ney , cerita semalam . Coz tak boleh na hapdate semalam , So Nanie hapdate hari ni . Tak kisah kan ? HAHA . Kay , ceritanya macam ni .. 
Pada petang yang mendung , Suara cikgu Norita yang mengajar bahasa arab langsung tidak dihiraukan oleh aku . Suara Cikgu Norita dibiarkan tenggelam begitu sahaja . Selepas habis sesi pembelajaran , kawanku Anis , yang terlebih baik hati nampak cikgu punya barang banyakk sangat . Dah lah tu , lepas masa kelas kitaorang , cikgu kene mendaki ke tingkat empat di blok C . Ohh alangkah sengsaranya Cikgu Norita ! So , Seperti biasa Anis pun tolong cikgu , aku ney mangsa keadaan sebenarnya , Anis suruh aku ikut sekali , dan .. diikuti oleh Nana . Yang paling lawak , Nana ikut kitaorang bawak bende kecik je ? Adusshh ! Tah hape hape sungguh . Then , aku and Anis telah mendahului cikgu Norita . Time nak daki tu , memang sengsaraaa ! Ohh tidak , baru je sampai tingkat 1 1/2 . 
Nanie dah mengadu keletihan . Aduyy , padan muka kau Nanie , Heh .. then .. teruskan mendaki .. Huh sampai ke tingkat 4 . Nanie ketawa penuh bangga -.- Then , tak cukup tuhh , kene ejek pulakk dah dengan junior . Nak je Nanie jerit secara Zahir , Tapi apa kan daya , sebab penat kann . Takpe korang , semalam hari korang , esok lusa hari Nanie pulak ! hohohohoho . Then , Nanie berjalan untuk turun kebawah penuh longlaii .. Anis pulak ejek : kau ney jgn lembab sangat : Nanie marah , Nanie lari sepenuh tenaga walaupun dah takde tenaga , Nanie cuba untuk tekan minyak . HAHAHA then , aku cakap : kelajuan xtremee : Bila sampai tangga , nampak cikgu Umi Solehah , ingat na pintas cikgu , rupanya cikgu dah tahan Nanie , then jatuhkan beg ke tangan Nanie . Aduhhhh ! Takde pilihan selain mengangkatnya , takkan na jatuhkan pulak kannn . Kang orang kata kurang ajar . Cikgu cakap : Ha , kelajuan xtreme yee .. kamu tolong letakkan beg ney dekad meja cikgu : Nanie pun suprised gilaa ! Takkan lah ? OHH TIDAKKKK ! Semua salah ANISSS ! Nanie tepuk tampar si Anis tu , Ha padan muka Anis ! Huuhuh , Cikgu .. cikgu lupa satu bende ke ? saya tak tahu meja cikgu dekad maaaanaaa ! Huhuhu , so .. Nanie dengan anis tengok semuaa meja cikgu , Huhuhuu .. setengah jam wehhh tak jumpa jumpaa ! Kasihanilah kami . Then , pertolongan telah sampai iaitu : Zakiah , Nana , Amy , Mai , Aishah . Ohh Thank God diorang sampai , kalau tidak kitorang mesti dituduh MENCURI , ataupun PONTENG . Ohh tidak , takkan lah pengawas tak bertauliah macam aku ney nak buad kerja gila macam tu ? NO CLASS ! Siapa mencuri tu miskin gila -.- Takkan terdesak sangat kud ,

Otaku !


Nampak tajuk dekad atas ? HAHA , julung julung kalinya Nanie ingin bercakap dalam bahasa asing . Nak tahu tak kenapa Nanie tiba tiba je nak cakap bahasa Jepun bagai ni ? Hokaloh ! Semua tahu Nanie dah gila dengan KaitoHeijiShinichi . That's why la Nanie tiba tiba je na bercakap dalam bahasa Jepun . At KL hari tuh , Nanie nampak buku ' bercakap dalam bahasa Jepun #seminggu ' Mula mula teragak agak nak beli . Akhirnya beli juga -.- Mommy Nanie kata membazir , Kay memang pun . Nanie ada tengok cerita Detective Conan tauu , dia cakap bahasa jepun , seriously tak faham harpak pun ! Ada satu babak ney .. watak tu cakap ' Kore wa ' ( this ) Nanie ingat dia cakap KOREA ! HAHAHAHA , Sepantaas kilat Nanie ambil buku terjemahan #Tak nak guna Google Translate coz , tahu sangat translate dia pun tah hape hape , ada hati konon nak translate kan maksud ! Hmphh ! Hehe . Anywayy , tahun ney .. maybe pergi Jepun or Spain . Jadi , bersungguh sungguh baca buku tu . Ohh , adakah aku terlalu obses ? Adik Nanie cakap : ' HAHAHA , Sesuai sangat ah tu Nanie jadi OTAKU ' . Faham apa itu Otaku , Alaaa gila anime , gila anime like me ! HAHA . AKu ni minah melayu , tapi sibuk nak jadi minah jepun . Cakap jepun pun bukannye terer , You know terer ? Alaaa , hebat .. hebat LIKE ME ! #Tak habis habis dengan ayat tuh =.= 
Then , Ada satu hari tu , Nanie nampak dalam majlah ada patung figura , Aduhh anime dia comel . But bila tengok harga mencecah #RM 192 . Tapi , for me , itu biasa well .. figura kann . Mestilah mahal , Kalau tak mahal tak untung ! Lagipun patungnya tinggi lah juga . Bila tanya mommy pasal nak beli binatang tuh . OHH reaksinya 100 % Berubah . Bukan marah ! tapi Nanie digelakkan ? Sampai hati ? mommy Nanie kata , Nanie kebudak budakkan , Siapa setuju comment kenapa -.- 
Sebab mommy kata Nanie budak ialah :
1 - Budak dah matang tak kumpul figura macam tu ( pendapat orang dewasa padahal abang Nanie pun nak )
2 - Mahal dan tidak berbaloi , Membazir ? Erkkk .. maybe ?
Kay , alasan tak munasabaaaahhh ! Tapi takpe , Akhirnya my mom belikan juga =P . BUT , my otosan ( dad ) Tak tahu , Huhuhuuh thnx mom kerana sudi bersubahat dalam hal ni . Ohh kalau my dad tahu mesti dia gelakkan juga . Ataupun dia cakap " Baik lah beli Nikon D7000 " Hokaloh , berangan jeee .. my mom tak kan kasi punyaa ! Kalau belikan mesin jahit tepi baru lah dapat lampu hijau untuk beli Nikon D7000 . HAHAHAHA , mak Nanie pun boleh kene rasuah dengan mesin jahit ? Aduyyy .
Sampai disini sahajalah pertemuan kita , maybe esok ada lagi , #Kalau rajin =P


Boyfiee Baru !






Hari ney , Nanie nak cerita pasal boyfiee baru Nanie ! Ohh .. siapakah siapakah jejaka bertuah itu ? Na cerita ney , sebenarnya  Nanie kenal boyfiee baru ney , dekad manga / youtube . OKAY ! dari situ mesti korang dapat tangkap kan , yang boyfiee Nanie yang Nanie sanjung tuu , TAK WUJUDD ! HAHAHA , dia adalah watak anime semata mata . Kalau sesiapa yang tak dapat tuu .. Erkk  . Kay berbalik pada tadi , nanie sangat sedih kerana dia tidak wujud . Alaaa .. kalau dia wujud pun , belum tentu dia suka Nanie . Lagipun , diorang dah ada awek taw , semua comel comel . Semua cantikcantik , huuuu . Orang Jepun kann ! Mesti lah comel :3 Jeless doee !  Hehehe , but seriously , kepada fanatic / peminat Detective Conan . Confirm diorang kata boyfiee Nanie cute :3 Kenapa tak percaya ? sudah , sebab Nanie tahu , semua orang ada cita rasa sendiri , =P Kisah apa Nanie kalau korang kata boyfiee Nanie tak comel ? Dahhhh ~ HAHAHAHA
HAHAHA dari situ juga , Nanie rasa korang dah tahu siapa boyfie Nanie . Ha , cepat siapa siapa ? Siapa tahu angkat tangann ! Huishhh berjuta angkat . HAHAHAHA . 
 Kaykay , sebelum Nanie membebel lebih banyak , korang layan gambar boyfiee aku kay . HAHAHA Seriously comel ! #Aku ada 3 boyfiee serentak ! Jahat tak aku ? jahat tak ? Kay , jahat !




Kaito ! DoubleTriple Love You bayybeee !

Kaito Kurobaa ! The Phantom Thief <3




Kaito Kurobaa ! You're mine ! Wahahaha #Evil laugh







Shinichi's real face #Hanya pelakon semata mata . Anyway hensemmm mehh >x<

Time kejar Ran-Chan . At Baker Street , London #Volume 73


Heiji Hattori , #Kulit gelap dapat daripada atoknya .
Huuuu Senyuman yang licik -.-

Seriously , why Heiji selalu buad senyuman licik ? HAHAHA .
Comel tahuu !

Kay , KaitoheijiShinichi . Ohh comell , tapi Kaito jahat doee , sedih aku T^T

Shinichi , time selesaikan kes En Kawasaki . #Volume ? ERKK ta berape ingat ! (;

Exam's Resultt !


Today is the worst day ever ! Wanna know why ? Heh , this is because my exam result is superduper disappointing ! If i know my result is going like this , I swear i do my best to get the best result . But what can i do , cause the exam week are ended . Later i gonna show you my exam result . Just stay tune kay .

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
Kay , iklan dah habis , seperti yang dinanti nantikan ... JENGJENGJENGGG !

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

BM 1 : 93 %
Math : 90 %
Sains : 62 % ? -.-
PAI : 88 % 
Sirah Akhlak : 84 % ? -.-
BA : 73 % ? -.-
Sivik : 94 %

Kay , sumpah gila gila ney keh pelajar cemerlang ? Okay tak !






Kembali Di Sini


Tiba tiba aku ada mood untuk menulis kembali didalam blog . Disebabkan berjuta dua tiga orang telah menanyakan kepada aku begini : Weh , kau ta hapdate blog keh ? bosan tahu : Sebenarnya , banyak sangat story mory yang na share share di laman sesawang ney tetapi malangnya aku ta hade mood pulak na menaip ... tetai faktor utama ialah faktor rakan sebaya #Macam mana ayat aku ? berbakat kan na jadi cikgu BM ? Errr .. ramai member , merangkap kawan sehati sejiwa ku telah sepi di dalam dunia belog , sebab tu lah .. aku turut menyepi , Hehehe ~

Baby You're Mine !


You're dime , #So beautiful . The top of the line #So unusual . Words can't define , you're running through my mind all day . I'm so happy you're mine #So beautiful . I think it's time , hey shawty i hope you don't take this the wrong way  . Boy you're better with the light off . Hey Batman , what you look so sad for . Sweetheart , you only live one time so put your fantasies on fast foward . Like gone speed me up , gotta deadline cuz you need me done . I hate your type , i love you too i bite your swag cuz i wanna do you . Can you blame me babe ? HAHA , but you can put the blame on me . Seriously miss him so much lah ! but i'm so happy that you're mine . HAHAHA , hold my hand boy i swear everything will doing just fine dear . You're the only one i have no one can replace you baybee . My life won't shine without you , don't believe ? for sure i gonna prove it to you . FYI , those stupid words above are nothing , just for fun cause i got little bored here . Teheeeee ~  OH ! BTW , today is someone special day . HAHA got it ? If you don't never mind , sebab aku pun tak tahu siapa punya hari . AHAHAHA , #kes bila Hannani menggila -.-

Old --> New


Hari ney , Nanie telah menukar blog Nanie hampir 90 % daripada yang kolot , kepada yang segar . Well .. dah jadi kaler biru rite ? HAHAHA cerah sikit , klau tidak ... macam dulu lah jadi nya .. malap je , macam takde lampu ! Padahal sah lagi sahih Malaysia ada lampu , kepada sesiapa yang bil eletriknya tertunggak dan tak mampu bayar , Nanie tak perli korang ! Kay kay , back to the topic .. sebenarnya .. Nanie jeles gilagilagilagilagilagila HAHAHA , sampai esok pun aku rasa belum tentu habis lagi perkataan 'gila' tu . Act , mesti tertanya tanya siapakah yang buad Nanie jeles niee ? Haduii , kalau nak tengok diorang punya blog , KLIK SINI , dan SINI . Heh , tahu mereka punya blog , double decker lagi comel daripada Nanie punya . HAHAHA , Kay , Papai na sambung edit nie x3

Untunglahh ~

Assalamualaikum , Hey ^x^

Hari nie , Nanie na cerita pasal kawan Nanie yg belog nye pemesss ! Untunglah blog dia pemess kan ? Yelahh , orangnye pun baik , bukan macam Nanie , jahaaatt ! Kankan ? Huh , mmg untung gila lahh , Keluarga berada , anak emas , banyak kawan , Lain lah kita -.- #Kay , aku mmg suka bandingkan , aku dgn orang lain#
Kalau dia update blog , Ha , terus 5 , 6 orang like , Tak percaya ? Klik Sini ! Kenapa lah presipi dunia nie macam ni ? Errr , 

Kesian :o

Assalamuaklaikum , I'm Nanie , And you're reading , Nanie's entery ^^Y

Hari nie , aku nampak seorang seniorku sedang membaca buku untuk PSRA - nya . Masa tgh khusyuk baca buku , Datang lah satu bala , Bala tu , ialah , ada seorang murid yg bernama blablabla syok main baling batu sampai terkena lah mangsa tadi tu , Kesian , mmg kesian , macam teruk , yelah , orang tgh menelaah ilmu , tiba tiba terkena bala , marah tak ? Of course marah right ? But , boleh buad apa , dah jadi kan ? Masa dia sihat , ta sape na berkawan , bila dah sakit , Kalah rombogn na meminang ! IshIsh , dasar manusia na perhatian ! Lepas habis tragedi yg berlaku tadi tu , tiba tiba semua org berkumpul at surau lak , mcm ada kecoh , Haihh . Aku takmo masuk campur , coz semua BOY , Then ada seorang BOY yg AGAK skema cakap : Haih , lepas satu , satu ! : Then memba aku cakap , : Kang aku kata lepas satu sepuluh kang :
Nasib baik dia ta dengar , kalau tidak mmg memba aku dilebal ' budak kurang ajar '

Suka hati aku lah =PP

Assalamualaikum ^^Y

Aku ada jumpa sorang hamba Allah nie , dia suka nilai orang , diri sendiri hampeh , By The Way , we don't need any judges , So back off dude ! Aku mmg geram lah dekad hamba Allah nie , kalau aku dapat , mmgku kerat 10 -.-' . Ke , dia jeles sebb kita lagi baik dari dia kan ? HAHAHA , kalau jeles cakap , ta payah na nilai bagai lah kan ? Jika sesiapa disini ada bantahan , boleh rujuk pada www.adakukisah.com.my -.-
Lepas tu , dia nie , suka berfoya foya , berfoya foya dgn bercinta . Kay , mengaku , aku pun mmg tgh suka seseorang , TAPI ! ta seteruk dia kays -.- Kalau bercinta ta terjejas pelajaran tapelah , Tapi , na terjejas mendenya , Dah awal awal lagi terjejas , Dush ! Tapelah , aku takmo kutuk dia sangat #Sebenarnye , tataw siapa pulak hamba Allah nie , Hehehe :D
-------------------------------------
Aku seorang pengawas , yang suka buad suka hati , aku ta suka orang arah arah aku , kalau TERpaksa aku buad lah , Dan , aku juga , seorang murid yang masih bergantung pada Perdana Menteri ( Ayah ) Dan juga Menteri Dalam Negeri #Sebenarnya dalam rumah je  ( Ibu ) . Aku juga mempunya kumpulan yang bernama INNAA , Well , INNAA stands for .

I - Iman
N - Nana
N - Nanie #That's ME !
A - Amy
A - Anis

------------------------

Saya , Nanie , jenis cepat bosan . Aku mmg macam tu , sebb tu entry nie panjang berjela . Huh

Sorry -.-

Assalamualaikum / Hey ^^

Hari nie , ada seorang kak cun / meletup , kena mengapprove saia di FB , sebanyak 2 kali .
Hehehe , wanna see ?




Sorry kak Nana ^^Y

Sambutan Hari Raya 2011 (:

Assalamualaikum ^^,

Hari nie , Nanie lewat sikid buad entry pasal Sambutan Hari Raya at school . Kay , hari Jumaat lah hari semua budak SRAI sukasuka . Huh , Nanie pun join sekali lah , takkan na duk diam kud xD HAHAHA . Nanie bawak gadjet yang penting je kays , Ex : Phone , Camera . That's it , tu je , Phone untuk dengar lagu #Perlu ke ? Huh , Camera untuk snap pic yang best lah , habis na buad apa lagi xD Huish , mmg best , Tapi ..  member Nanie suka usik Nanie lah , Grr , Masa jamuan tu berlangsung , langsung ta nampak senior senior yang rapat dgn Nanie , even Kak Jieyha pun Nanie ta nampak #Sebab biasanya , budak cantik Nanie nampak xD HAHAHA , Ingat na snap gambar dia , biar cantik sikit album dekad FB , hehehe , Tapi dah tade rezeki , na buad cmne ? Anyway , dapat lah juga gambar Kak Ainin . Paling gerammm .. Bila tengok junior lagi cantik dari senior ! Memang geramm gila lahh dgn budak darjah 4 . HAHAHA , lagi lagi dgn budak comel nie #Aisyah , Dan juga nie , Najla . HAHAHA , ada ke patut jeles dgn junior sendiri , Tapi sambutan pun best gak , yang paling gila , GB turun padang masak sekali dgn cikgu cikgu . HAHAHA , rasanya ? nanie tataw , sebab Nanie ta makan , malu wooh >x< #Malu kebende , sekolah sendiri -.- Yang ta syok , Kak Adlin dengn Afiq ta datang T^T . Tapi , okay lah gak , sekurang kurang nya Kak Yrah dgn Kak Feyka datang , agak syok , kays , nanie takmo tulis pepanjang , Nanie just na letak gambar masa Sambutan tu .. ^^Y




Kay , Dari kiri , Wana , Husna , Amy , Nurul , Qylah , Mai , Ana , Jieyhaz , Anis , 
Dekad bawah tu -.- Iman , Nana , Nanie ~

#Gengakuramaikan ? HAHAHA


Aku bukan nak menunjuk kay -.-

#Aku bukan berposing , ini adalah kerja daripada sebahagian paparazzi -.-


Kak Eyka xDD
Budak cun , gemarkan warna pinkkypink xD


Nie aku , lepas tukar tudung -.-


Sekumpulan datin datin terlepas daripada rumah besarnya xD


Nie Farhan , pengawas yang terlebih hyper xD


Nanie dgn Alia , #Budakcomel,akusuka  xDD



Sweetheart Or Bitterheart ? :/

Assalamualaikum ^^

Awak , saya tahu awak best friend saya . You're the one of those irreplaceable people that many spend years to find , and when they do , there's nothing they could love better than you . You understand me me unlike most people and you're always been by my side through thick and thin . You know my fears , my desires and my deepest darkest secrets . I trust you more than i trust my self , so T H A N K Y O U  so much being my best friend . T H A N K Y O U for accepting me for who i am . T H A N K Y O U for not judging me T H A N K Y O U for correcting my mistake . T H A N K Y O U for EVERYTHING ! I love you , you know that right ? But i can't help but feel at least a little hurt when you hate the people i love . When you saya such a bad things about them , did you think that i didn't feel at least a little offended ? Awak sendiri tahu saya macam mana kan . I can't stop these fake smiles and deceiving lies . You know i hate when it comes to this . Don't make me choose , because if i do i afraid it might not be you . Huh . It' seems like i'm crying over words that's seems mean nothing to you . I can't fully hide my tears that are truer than my words . You know that right ? Huh . without being able to be honest , even if it's painful on the inside , i guess i'll just keep it to myslef and leave the hurt  the way it is . I'm not trying to be noble by sacrifcing myslef and letting myslef to hurt or something . It's just i know i'd be hurting you if i told you this . And i don't want to put you in that situation  . Even you're already done that to me (: